Ти трябва да възкръснеш с дух и песни.
Когато Бог ми светне в бащин дом.
И трябва да блестиш над всички с честност.
Над твои земни смъртности и стон.
Ти трябва да простиш на мен и батко.
А сетне да сновеш и бдиш в Съня.
О, трябва да се взреш с очи към място.
На твоя стол седи и плаче тя.
Аз искам да пламтиш за мама с вечност.
Но после да си тръгнеш в прах от дим.
И с обич да си жив у мен и детство.
Ти, моят дядо, най-добър и фин.
© Небесен Владетел Все права защищены