Ако всеки градец или град,
ако всяко българско село,
паметник имат на своя площад,
знак „ин мемориам“ и стела
с имена в бронз или вдълбани –
простосмъртни, на паднали в бой,
ще осмислим: всъщност е знаен
подвигът, извършен от свои...
Кръв за роден край са пролели,
своя живот са дали деди...
Имена във фамилия вплели...
Имена - пътеводни звезди...
Живодар Душков
© Живодар Душков Все права защищены
Поздравления,Душков Живодар!