С разплискан, хладен дъжд потече мрака
по топлите извивки на деня
и с глас на жълтоока кукумявка
над сгушените сенки прелетя.
Премина по пътеката на двора
и влезе като полъх мак набран
остави спомена за тебе и за сбогом
поля горчивия, разлистил се бръшлян…
© Jean Christophe Все права защищены