21 февр. 2012 г., 15:33

С тези две ръце 

  Поэзия » Другая
1551 0 8

"С тези две ръце"

С тези две ръце - другари верни,

днес омесваш пита, мамо.

Месиш, сбръчкваш вежди и нареждаш -

да сме здрави, само да сме здрави!

С женствените си черти си купи време, зная,

 да се радваш на сезони и на внуци.

Тъй било е, тъй ще е до края - лесно да изглежда,

че човек живее и се труди.

С тези две ръце и нежни и железни,

четири пъти в люлка си люляла,

четири пъти си обичала до болка,

четири пъти бъдеще си дала.

Ето, слагаш масата - готов е хляба!

Може пък да дойдат гости...

Във неделя се сбогуваш и прощаваш

 с тези две ръце и с думи прости...

В памет на моята баба

Обичам те!!!

© Пенка Николова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??