Минаха години, а нищо не става
Знайте - няма друга такава държава!
Където и да погледнеш, разлика няма!
Всичките сме в най-дълбоката яма.
Гледаш самотен и тъжен младеж,
живеещ негде в Полски Тръмбеш.
Нямало за него жени и бил беден,
ама ходи с телефон най-модерен.
Черпи ги в мола, че нали е бедняк,
ама цигара нова пали пак и пак.
Търсел разбрани, скромни девици,
ама заглежда надути хубавици.
Там пък девойка горестни сълзи рони:
сред българите, дето били милиони
нямало хора с ценности, уважение,
даващи й любов и лудо вълнение.
А се оказва, че все ходела с психопати,
мамини дечица, ама случайно богати.
Морални развалини тя вечно заглежда,
по безчувствени хора и днес се заглежда.
Туй е парадоксът на нашият век!
Думи и действия при един човек
си приличат като жаба и калинка.
Нашата мила, родна картинка!
В компютърът са най-благородни
и незнайно защо толкоз самотни,
ала наяве те самите си го правят
път назад не щат да си оставят.
© Максим Антов Все права защищены