Нима самата аз -
съм предпоставка за лъжа.
Лукавството с красиви думи крачи,
с любовта държи се за ръка.
Постоянството брояло се за грехота,
а мъдростта е шутът нов на глупостта.
Да вярваш някому жестоко се наказва,
дори и данък плащаш за това.
Довериш ли се - закона си прекрачил
и попадаш в лудницата за това.
Затуй избирай с "праведните" да живееш,
но със здраво вързани очи.
И сърцето си не се опитвай ти да сгрееш,
с хорските объркани мечти.
© Пепи Оджакова Все права защищены
дори и данък плащаш за това.
Довериш ли се - закона си прекрачил
и попадаш в лудницата за това."
До къде стигнахме - самата истина..Поздрав !