Сама съм си мъж.
И в пола, и в панталон съм една и съща.
Ще ти кажа всичко в лицето наведнъж
нищо, че истината трудно се преглъща.
Куфарите сама си ги нося
и бижута сама си купувам.
Не ще ме чуеш за нещо да прося,
животът ме е научил как да воювам.
От врата до консерва сама си отварям.
Разликата между болта и винта я знам.
Питат ли ме, веднага отговарям
и мнение винаги честно ще дам.
Не ме е страх да бъда такава
и въпреки всичко, аз съм просто жена.
Едно разочарование в мене остава,
че се срива в очите ми образът на мъжа!
© Галина Кръстева Все права защищены