От самолюбие пияна,
Сланата се огледа
в собствените си очи.
Изсмя се нарцистично,
към Мимозата се устреми
с леден дъх да я целуне,
но тя инстинктивно
листенцата си сви.
... само
Слънцето да я целува
позволи.
© Ласка Александрова Все права защищены