29 дек. 2016 г., 14:02

Само ако е нужно 

  Поэзия
389 0 5

Пусто опустя и наше село.
По Коледа се случват чудеса.
Последното прасе е изврещело
и вече е готова създърма.

 

Мълчание се спусна от небето.
Селото се превърна в тишина.
Лежеше върху масата, прасето -
дисекция на мъжки времена.

 

Руйно вино от кръвта Христова
попиваше в запържени меса.
Очаквахме една година нова,
в кочините да внесе греха.

 

Отново да треперим за храната
която Коледа ще ни даде.
Какво е всъщност някаква заплата
пред двеста килограмово прасе?

 

За този ден, човек залага всичко.
За Коледа дори звезда блести.
Достойната любов е без кавички.
Ако е нужно, и прасе стани.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??