Ако се опитам с думи да те обрисувам,
най-хубавите думи няма да стигнат
за най-прекрасното същество,
което толкова искам на мен да принадлежи.
Ако се опитам със ръце да те докосна,
тогава няма да мога да те стигна,
защото ти си там високо,
високо в небето, наред с ангелите.
Ако се опитам с устни да те почувствам,
моите устни ще изгорят,
ще изгорят първо от страстта
и после от жарта, която пари сърцето.
Ако се опитам с очи да те видя,
тогава зрението не долавя теб,
защото такава неземна красота
може само в мечтите да съществува.
Ако се опитам да доловя твоя аромат,
не ще успея да го направя.
И най-прекрасните цветя ще увяхнат,
защото ти си вятър с мирис на идеал.
Ако се опитам със слуха си да те доловя,
то най-нежната мелодия пред тебе ще бледнее,
защото ти си песен от небето,
ти си звукът, който ме кара да полудявам.
Ако се опитам в тебе да намеря смисъл,
мисълта ми ще тече все напред,
защото ти си път, ти си истина,
ти си любовта, от която имам нужда.
© Симона Все права защищены