Тъгувам ли? - от вечери самотни натъжен!
На удари съдбовно нежелани съм подложен!
Ръка протягам в бягство от съня изпепелен,
от огън, ледено-студено невъзможен!
Тъгувам ли? - от ревност безпощадна разпилян,
на хиляди съмнения до кръв разкъсан!
От болка силна, внезапно съм залян,
като от градоносен облак сиво-мръсен!
Тъгувам ли? - май свършиха цветята,
в лехите райски - във небесните градини!
Присмиват ми се даже и децата,
че съм самотен! - повече от сто години!
Тъгувам ли? - че вече съм без сили
да водя битки с мелниците горди...
... че любовта за мене е едно бесило,
което към безсмъртието, смъртника си води!
Тъгувам ли? - че времето изгубено не спира
нощем в скритите ми мисли. Че е тъй студено
в самотата, а душата ми е гола и прозира...
... в проблясъци на огън! - вледенено.
Тъгувам ли? - въпрос със отговор незнаен,
отекнал глухо в празната ми стая!
Тъгувам ли? - че любовта е само миг нетраен!
Да се възползваме от този миг до края!
© Константинов Все права защищены