Живееш като дух,
живеещ в своя собствен Ад,
чудейки се, за къде принадлежиш?!
Не искаш да пропиляваш времето си,
да губиш дни в несполуки,
не искаш да съжаляваш за грешките си,
ами тогава,
за какво живееш?!
За каво се бориш и за какво мечтаеш!?
Щом не искаш да рискуваш?!
С мълчанието грешката няма да попрaвим,
нито заличим...
не то е решението.
Ами ако всички отивахме в Рая
и всички бяхме безгрешни?!
Щяхме ли да имаме
толкова красиви и мили моменти след лошите?
Щяхме ли да се научим
да прощаваме и да кaзваме “Прости!”?
Всичко щеше да изглежда
и бъде толкова лесно...
Щяхме ли да усетим
сладостта на победата след дългия, трънлив път?
Щяхме ли да усетим
горчивия вкус на провала
и да си вземем поука от това?
Разбира се, че не !
Качете се на върха
на една скала и скочете,
качете се на сърф
и покорете морето.
Кажете на някого
“Обичам те”, а на друг “Липсваш ми”!
Рискувайте, опитайте,
не съжалявяйте!
Не губете време,
а действайте!
Хванете бика за рогата
и не се притеснявайте
след време накъде ще поемете,
дали ще бъдeте наранени или не,
просто давайте смело напред!!
© Моника Стефанова Все права защищены