САМО СТАРИТЕ ВРАТИ ОТВАРЯЙ!
Само старите врати говорят,
новите са някак твърде тихи,
новите не знаят, а пък спорят
все за незначителните щрихи.
Само старите врати разказват
за безброй небивали сюжети,
може би защото като язва
стържат в тях душите им проклети.
Само старите врати умело
Истината казват Ви в очите.
Без да съдят всяко Ваше дело,
просто Ви събуждат, ако спите…
Само старите врати отваряй
и се вслушвай в странното им слово,
то предава мъдростта на Царя,
Властващ и над старо, и над ново!
Само старите врати говорят,
новите са някак твърде тихи,
новите не знаят, а пък спорят
все за незначителните щрихи…
© Раммадан Л.К. Все права защищены