Българските народни приказки – неизчерпаем източник на мъдрост и оптимизъм.
Бягай от мене, юначе!
Ще ти докарам беля!
С ранна роса съм поръсена,
родена в простор – свобода.
С любовна магия закърмена,
с коси – билки омайни
и самодивска снага.
Имаш ли смлост, юначе?
Двамата път да вървим?
мен да обичаш такава –
слънчева, бурна и бяла.
На природата – благослов,
вярна, огнена , зряла.
Само окови не слагай,
и огнището ще гори,
ще има вечно жарава.
В любовта ми повярвай,
усмивката моя пази!
Че ако спра да се рея на воля,
с птиците свободно да летя.
Дрехата ще си намеря
и от теб далеч ще отлетя.
Имаш ли смелост, юначе?
© Мария Венциславова Все права защищены