По произведение от раздел ФОТОГРАФИЯ
https://otkrovenia.com/bg/fotografia/samodiva-79
С бяла риза кенарена,
изтъкана от лунни лъчи
и коса абаносова,
омагьосващи черни очи…
Цяла нощ е танцувала
по поляни във тъмни гори.
Май роса е събирала,
светлината от ранни зори…
Самодива е, чакала
тя овчари край бистър поток.
Уморена, заспала е,
тъй красива в съня си дълбок…
И в дивите жълти цветя
виж - блян приласкал самодива.
Там чудо се случва сега –
в съня любовта тя открива…
© Мария Все права защищены
Поздравления