Сънувай самодиви на разсъмване -
ефирни, като росни маргаритки.
Погледай, без дори да знаеш сън ли са
лицата им, разплетените плитки.
Танцуват босоноги по моравата.
Под стъпките, тревите кротко лягат.
С кавал невидим свирят им дъбравите
и с дъх ги гали вятрът-бродяга.
Сънувай ги в минутите предизгревни -
прекрасни като обич, волни, диви...
Вълшебен миг на нежност и безгрижие,
който с петлите първи си отива.
© Вики Все права защищены