Самолет се забива в
Облаците и
Избухва нов залез в
Прозорците му
А пред мен ято от есенни листа
Се надпреварва да пресече сухата улица
За мен вече няма място в този свят
И правя крачка напред без да ми пука
Но
Виж
Как свършва и този сезон
Как мършаво
Се е изтегнал и
Гризе кокалите си
Виж...
Нагоре
Завъртяна на спирали
Идва новата буря
Аз се свивам и хващам коленете си
Връщам се обратно
За още една глътка въздух
Самолет се докосва
Плахо със земята
И под бученето му
Смехът ми се размазва
И разпилява от вятъра
06.10.09
© Десислав Илиев Все права защищены