Самотата е тежка, когато останеш сама.
Стоиш в мрака и единствена тя е
твой партньор тази вечер.
Самота - защо е измислена?
За да си тъжна,
когато го няма онова момче,
което навярно си обичала.
За да потънеш в спомени,
за да се ровиш в архива на миналото си
и да си тъжна повече и повече.
Минават минути, летят часове покрай теб.
Ти се взираш в нощния бяг на времето
и, без да разбереш, то отминава.
… А колко много са тези нощи,
изминали в очакване.
И дали една от тях
ще прокуди самотата,
за да бъдеш щастлива, самотнице?
1987 г.
© Нели Все права защищены
Поздрави, Нели!