Самота
Кажете ми, сама ли е звездата
излъчваща живот и топлина?
Сама ли е луната набраздена,
пулсираща във хорските сърца?
В пустинята сама ли е реката,
понесла се във бяг неоседлан?
Какво като с брега се разминава?
Все някога ще стигне океан.
© Иван Бърдаров Все права защищены