Самотата е щастлива тази вечер,
някак си по-млада ми изглежда,
къщата за стотен път подрежда,
в огледалото през рамо се поглежда.
Скринът прашен със мечти отключи,
дантелите от спомени извади,
намери се на дъното - неслучила,
а била е хубава и млада.
Самотата е щастлива тази вечер,
очите ù блестят с надежда,
врачка вещо ù предрече -
Любов след романтична среща.
Отдавна всички са заспали,
на Самотата ù се ще да се похвали,
дали наистина са ù познали,
дано илюзия не са продали...
© Ивон Все права защищены