Много гари има в света,
но една само мен ме очаква
с прегръдка на плочник горещ
и дъх на липи разцъфтели.
Много гари има в света,
но една само мен ме посреща,
всяко лято с любов и надежда,
и очаква през нея да мина.
Много гари има в света
но една само мен ме сънува,
всяка есен за мене тъгува
и очаква на нея да сляза.
Много гари има в света,
но една само от тях,
сгушена в сняг без пъртина,
ме очаква през нея да мина -
По дългия път към дома.
© Румяна Маринова Все права защищены