Един човек навън се скита
със стара шапка на глава.
Погледа надолу вперил,
търсещ сякаш доброта.
Явно всичко е заблуда,
не търси нищо тоз човек.
Отдавна всичко е загубил –
и вяра, и надежда, и последен лев.
Човекът явно е самотен,
това по всичко си личи.
Той търси явно само някой,
с когото да го сподели.
© Георги Димитров Все права защищены