Самоубийство
Искрящото утро нов ужас откри,
едно тяло, вовеки изстинало,
туптящо сърце с нож леден пронизано,
превръщайки се в камък безчувствен.
В стая без вещи и помен за живот,
сред сивите сенки, сива фигура лежи.
И въпроси все нови идват на ума
и отговор само един - с кръв подписан.
Последните капки живот сили открили,
достатъчно, за да обяснят всичко за миг:
"От самота..."
Че какво е това животът без цвят,
без целувката топла на любим човек?
Че какво е това животът, затворен
в една сива стая, дори без прозорец?
Хората казват. "Трагедия! Ужас!",
но и аз, и ти знаем - това е спасение.
Защо ти е живот в сиво оцветен,
по-добре спасение открий и...
Нов ден ще има, за теб и за мен.
Нов свят с пъстри цветове.
Нов живот на смях и любов.
© Диляна Неделчева Все права защищены