Най-великият урок на живота е балансът.*
Ала нима! - питам се.
Дали съдържа само мъдрост?
Дали не е урок
от незавършена
книга?
Дали не е между
“да” и “не” балансът –
извор на съдбата -
за да обичаме първо
самите себе си?..
Eх ти, разнежена моя лира
по пътищата мои - незрими!
О стихийо, ти недей,
не те тълкувам!
Имаш доброта, идеали...
Имаш вяра и мечти.
Не гледай само с очите си,
сякаш като в плен
закърмен от
ума си!
И не се разпъвай там,
когато понякога е твърде тъжно!
Творческият ти поглед е облечен
в шепота на слово от цвят.
Остави, нека балансът
адски те боли!..
Ти създай
себе си!
_____________________
* „Нека се научим да се учим !”