Самозвани - небогоизбрани
Някои хора без власт ако живеят,
ще се тръшкат, та чак разболеят.
Могат единствено да наставляват,
да сочат със пръст и поучават.
Мислят си, че без тях живот няма,
не се ли намесят е беда голяма.
Смятат, че абсолютно всичко знаят,
друго мнение никога не траят.
Само на тях Бог лично им говори,
затова с тях не може да се спори.
Под лупа всеки непознат оглеждат,
през девет сита в десето прецеждат.
Ако не е на нивото им застанал,
защо ли изобщо с тях се е захванал
да разговаря, да иска да се запознае,
как си позволява към тях да нехае?!
Направо си е грехота и срама
човек към такива респект да няма.
Те не се сприятеляват ей така.
Само шампиони са в тяхната игра.
2014
А. Б.
© Анна Банчева Все права защищены