/авторска песничка за моят клас/
Годините летят,
лети и младостта,
топъл Май дойде
и отне ми радостта,
и защо съм тъй далече,
и нещастен аз сега,
времето ми отговаря.....
– Защото си без Трети „А“.
припев:
Трети „А“ ела – върни се,
върнете се години – дни,
и нека бъдем пак безгрижни,
както бе преди!
Седя във нас, отчаян, недостоен,
да погледна аз света,
прелиствам страниците на албума,
пълен с весели лица,
за стотен път, със поглед скръбен,
гледам снимка аз, една.
Малка снимка с много хора,
снимката на трети „А“.
припев:............................................
И когато срещна някой,
някога от трети „А“,
ще отмина без да го позная,
защото все-пак старостта....
годините от дългата раздяла,
ще са виновни за това!
припев: ...............................................
Весо: 18.05.1976г.
Ще ви помоля да не се смеете много,
щото тогава бях 17г. юноша /не тинейджър/
и така го усещах със сърцето си!
© Веселин Христов Все права защищены
Произведение участвует в конкурсе:
"Само когато се отдалечиш от планината, можеш да видиш истинския й облик. Така е и с приятелите." »