27 мар. 2021 г., 09:11

Сбъднат страх 

  Поэзия » Любовная
505 1 0

Най-страшното в живота си видях

Сълзи в очите на любимата жена

Сглупих и сторих ужасяващ грях

Превръщайки се в причина за това

 

Те гледаха ме с толкова надежда

И любов, която караше ги да блестят

Със вяра, че в живота всичко се подрежда

И завинаги ще бъда вгледан само в тях

 

А днес го няма вече блясъка във тях

И пламъка когато ме поглеждат

Няма я онази бурна и необуздана страст

Която без думи в мене раждаше надежда

 

Че в бъдещ ден, тъй дълго чакан и копнян

Избирайки ме, завинаги до мене ще застане

За да споделиме с нея време и съдба

И помежду ни никой да не може да застане

 

Наистина сглупих, сгреших и сторих грях

Но никога, не съм спирал аз да я обичам

И каквато и цена да трябва да платя

Ще го сторя без дори да се замислям

 

Само, за да видя себе си във нейните очи

И онзи блясък, каращ ги тъй чудно да сияят

Да виждам, че са живи и страстта във тях гори

Когато отново в мене с вяра те поглеждат

© Христо Банов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??