25 июн. 2016 г., 19:15

Сбъдване 

  Поэзия » Другая
530 0 5

 

юни 2016 Румяна Славова

 

От мекото на розовите устни
откраднах си глухарчена невинност.
В спомен я запазих-да ме стопля
в тъмнолуния далечно-хладни.

 

Запазих си и слънчева усмивка,
разцъфнала сред влюбеното лято,
смисъл да ми носи,щом забравя-
в нечий сън очакват да се сбъдна.

 

Блеснал златен лъч в косите
в шепите си с'брах,съвсем по детски!
Свобода лежерна в мен засвети
път напред да ми посочва.

 

С вяра разпилях зрънцата-
копнежите ми да пребъдат,
а в сърцата хорски да покълне
обичливост и надежда скрита!

 

© Румяна Славова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??