1 янв. 2008 г., 21:52

Сбъдване 

  Поэзия » Любовная
830 0 14

Ръцете ти ме търсиха –

изпод завивките.

Хладни, но истински.

Очите жадно ме обгръщаха

във тъмнината.

Докосваше ме плахо,

устните ти искаха да кажат нещо,

но… вместо това ме целунаха само.

А питам се – аз бях ли на земята?!

Като че… не бях до теб,

не чувах, и не виждах,

бях някъде в пространството -

нечуваща, невиждаща…

Върни ме на земята!

 

Ръцете ми те търсиха – намериха те

в тъмнината,

докосваха те, хладни…

По тялото ти - като че пълзяха…

Бавно.

Очите си не смеех да отворя -

затворих ги, за да те виждам

в ореол от светлина.

Непридвидимо сбъдване…

на моите очаквания.

Не казвай нищо - замълчи…

Бавно отвори очи и ме изпий -

като горчива чаша.

Знам, че… виното горчи…

Но миговете с теб са сладки.


 


 

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА, ОТКРОВЕНЦИ!

ЗДРАВЕ И КЪСМЕТ НА ВСИЧКИ!

© Нели Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??