Превърна се всичко във бизнес... в пари...
Човече... безскрупулно с теб се търгува,
Крещят ти в лицето... ”Цена избери,
побързай, мечтите ти колко ще струват,
ще имаш... ще станеш безумно богат...
от всички емоции - слава ще правиш,
любов, ревност, мъка – в риалити свят –
а другите грижи – на нас ще оставиш...”
Замаян се чувстваш, какъв късметлия...
до вчера – борба – срещу жълти монети...
докато усетиш – ще си паралия...
Представяш си публика... аплодисменти...
Така се увличаш, като че сънуваш,
във лукс и охолство потъваш с наслада...
и ставаш зависим, на вещи робуваш,
привидно богат, но душата ти – страда...
Тогава нагарча, и рухват мечтите,
но наглата публика шоу жадува,
навират се в твоя живот с любопитство,
ту в култ те издигат, ту злобно оплюват.
След цялата шумна и медийна врява,
сапунено пръсват се твойте мечти
в душата ти пропаст дълбока остава...
ей тъй, на парчета продал си я ти...
Така би могло да е, или пък - не,
зависи от тебе, дали ще се хванеш,
Ще сключиш ли сделка със свойто сърце
или на отсрещния бряг ще останеш...
08.06.2006
© Дидислава Все права защищены