27 мар. 2014 г., 17:50

Седя и слушам 

  Поэзия » Гражданская
290 0 0

Седя сега и слушам новините.
Говорят се какви ли не неща.
Прехвърлят си един на друг вините
и търсят  на народа обичта!

Създават се злодеи и сатрапи,
с които няма да се примирим,
а те ни стискат в жадните си лапи,
и ни подканят още да търпим!

Подложени сме пак на обработка!
Промиват мозъците ни така!
А ние се тешиме само с водка,
с потупване на тяхната ръка!

Описвам ви сега света ни днешен...
А той е бил, аз мисля, и преди.
Излиза няма ни един безгрешен,
защото злото само с нас върви!
1999г. Драгойново

© Христо Славов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??