Искам те.
Душата ми е стон,
разкъсал тъмнината.
Мечтая те.
Сетивата ми са в тон
с безкрая на вечността.
Очаквам те.
С търпението на жена,
пренебрегнала мигновението.
Милея те.
С нетърпеливата нега,
сътворила вдъхновението.
Жадувам те.
С пресъхналите корени,
попиващи отчаянието.
Гладувам те.
С разтърсващите спомени,
изчистени от покаянието.
Искам те!
Сега и завинаги!...
© Нели Илиева Все права защищены