СЕКТАТА НА ЛЪЖЛИВИТЕ ОВЧАРЧЕТА
Вилнее сектата на лъжливите овчарчета,
сбрана от източни и западни другарчета…
Тайно хиляди апокалипсиса изфабрикуваха
и с войни, кланета и насилие се налудуваха…
А тълпите гнева лъжовно приспиваха,
с белите конци популизма пришиваха…
Смърт, потопи, катастрофи вещаеха,
за теглото робско на плебса нехаеха…
На чудеса за вечна младост се надяваха,
а бесилки, ешафоди, клади сглобяваха…
Никого и нищо в природата не пощадиха
и с богатства баснословни лесно се сдобиха…
И сега, когато Земята злодейски е опостушена,
надуха “гайдите” като морска сирена…
И досъсипаха на поколенията бъднините,
вместо да възстановят напълно щетите..
Продължават с бомби да ни бомбардират –
нямат намерение от власт да абдикират…
Отново и отново катаклизми ни вещаят,
за несметни богатства алчно си мечтаят…
А хората на лъжите им веднъж обръгнали,
по гурбет в чужбина навсякъде са тръгнали…
Ала на битието справедливо найден е колаят
и на лъжливите овчарчета дошъл е краят…
Искаме да живеем като свободен народ,
не вярваме никак в задгробен живот…
А вий се махнете завинаги вече от тука –
никой не вярва във ваш'та сполука!...
Стихоплетстването си аз няма да свърша,
нрава злодейски дорде не прекърша!...
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены