7 нояб. 2017 г., 08:29

Селски вълнения 

  Поэзия » Гражданская
465 2 2

Една любов, която е високо
и всичките злини ще победи.
Ще бъдем ли чедата на доброто,
което в сърцата ни крещи?

Листата пожълтяха. В двора златен
на кучето я няма песента.
Обрасла е земята в треволяци.
И давят се краката в калта.

Студено е. Мъжете ще работят.
Горещо е. Храната чака там.
А коте със орловите си нокти,
почива и си вика: „Га̀ ще ям!“.

Приведената баба те очаква.
Фасадата на къщата е зов.
Отрупана е старата ѝ маса.
В чиниите усмихва се Любов.


 

© Димитър Драганов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??