26 нояб. 2017 г., 21:04

Селско утро 

  Поэзия
839 0 3

Петел... И Виктор, който му се кара,

да не е толкоз шумен рано сутрин!!!

А не съзнава, че когато вие нощем -

сам надминава всички други...

 

Синигери... Звънци... И някой кашля в тъмното,

повел отбор от крави някъде напред!

Далечен бързащ влак обиращ пътници -

на работа в града за някой дребен лев!!!

 

А Слънцето се появява

зад близката гора и нисък връх!

И мократа роса се изпарява 

подобно на предсмъртен Земен дъх...

 

Кълвач - отваря вече цеха дърводелски,

забързан да изпълни своя дневен план...

Прасета-огладнели грухат зверски

в очакване на сутрешния дан...

 

Кокошките се фукат: "Две яйца сме снесли!!! -

Елате нахранете ни и нас!!!

Та утре - пак да пеем своите песни

и стока пак да имаме за вас!"

 

Съседът вика: "Батка, снощи бихме,

след дузпата в последния момент!!!

Да има как - такива чудесии

да видим и от  тоя Парламент!!!"

 

Минават група Роми -  /ужким изкупуват /-

"Хаартон... Хаартия... Плаща веднага!!!"

А само ги загледай - очите им тършуват!

Така че сам си викаш - "Я си стой дома!!!"

 

Клисарят - удря соло на Черковната камбана...

Процесия от бабки в черно призовава...

Дали Черковен празник, или нечия Душа

нощес пред Господа на Съд застана???

 

И тъй - полекичка - туй утро се изцежда -

започва Новият Махленски Ден!

За нас остава в ход поредната надежда - 

от Вчерашния -  по-добре да бъде подреден!!!

© Момчил Манов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??