СЕЗОНЕН ПИРУЕТ
Златно ято сърца под топола
в октомврийски красив пирует.
С бащин поглед изпраща ги ствола
и с потънал в тъга силует.
Като в ласка целебна събрани,
те долитат от приказен свят,
на земята поредните рани
да покрият с най-топлия цвят.
***
С топъл губер от Златното руно
в кратък миг пак успях да ги видя...
Сякаш звън от разплакана струна
бе събудил Язон и Колхида.
28 октомври 2009 г.
© Николай Христов Все права защищены
Ръми "най-топлия цвят" над душата ми!