СЕЗОНИ
(за деца)
ЕСЕН
Листата пожълтяват
и падат мълчаливо,
облаците потъмняват
във небето сиво.
Септември-Октомври-Ноември са
месеци на Есента
ЗИМА
Снегът навън вали,
и цялата земя покри.
Всички дни са къси,
а леда блести.
Декември-Януари-Февруари са
месеци през Зимата.
ПРОЛЕТ
Дните стават дълги,
снегът се разтопи.
Полята са зелени,
птички пеят от зори.
Март-Април-Май, това са
месеци на Пролетта.
ЛЯТО
Слънцето изгаря
сноповете позлатени.
Отпиваме прохлада
със вода студена.
Юни-Юли-Август са когато
трябват месеци за Лято.
д-р изк. Иван Лапатов
© Ivan Lapatov Все права защищены