Сезони
Прелестно ухание се носи вън.
Розите цъфтят със звън.
О, възражда се природата.
Лъсна цветната градина, вън.
Елегантен горски мирис долавям аз.
Тържествено посрещам лятото в захлас.
Летен полъх, пак дойде.
Ясно слънце, топъл ден.
Топло е вече, плажът ни зове.
Омагьосани от слънцето.
Ехва вятър, сипят с листа.
Слънце грее, рони се пръста.
Ечемик покълва по нашата земя.
Небето почернява, сипе се дъжда.
Земята побеляла, идва студ.
Идвайте всички, вън на снега.
Моржове идват, един след друг.
Авторски умения показват, тук!
© Даниел Белчев Все права защищены