В живота първо идва пролет.
Нежна е като дете с добро сърце.
Тогава идва първия ни полет -
летим в небесата, разперили ръце.
После настъпва едно лято горещо,
изпълнено с бурни страсти и любови.
Времето, когато се бунтуваме, все искаме нещо,
когато разкъсваме всички окови.
След това идва късна есен.
Тя е пъстра, цветна и красива.
Всичко тогава е като песен,
улегнала, зряла, но и игрива.
Най-накрая идва зима,
а с нея идва и мъдростта.
Жизненост от нас по малко взима.
Тогава, уви, настъпва старостта.
© Татяна Все права защищены