Обсъждат важно климата сезоните
как по-добър за тях да го направят,
че нарушени са в природата законите,
а всеки трябва графика да спазва.
Нахвърлиха се всички върху Зимата,
че много насериозно се е взела,
нали е глуха и с ушанка милата
им хвърляше белтъци снежнобели.
А Пролетта се беше накокичила,
че пак ще носи стари тоалети,
все повече на Зимата приличала
и подминавали я младите поети.
Сподавено изхлипа Есента -
пак костите от влагата болят я
и ако може да я съкратят,
че при рисуване ръцете ù изтръпват.
Притворило усмихнато очи,
похъркваше си Лятото блажено,
открило беше някакви следи
във пясъка златист, крайбрежен.
© Ивон Все права защищены