С Гео На Редута се прочуха
групичка поети на поляна.
Таз градинка, мъничка и глуха
храмът е на словото леляно.
Рецитали пламенни и хули
слушаха тревичките покълнали.
Първи път стихът да пее чули
птичките замлъкваха по тъмното.
Вино и ракия, със мезета,
слагат на домашно одеало.
Станаха известни те поети
на Редута сложили начало.
Днес в читалища и пълни зали
идват почитатели, любими,
за да чуят бойки рецитали,
бели стихове, изящни рими.
София, затънала във преход,
става с тях приветлива и светла.
Групата, на думите се врекла,
патентова сбирки СГР-ето.
© Иван Христов Все права защищены