18 мар. 2014 г., 22:50

Шах и.... мат 

  Поэзия
475 0 3

Зазидаха я царската врата,

но белите останаха без пешки,

а черните посрещнаха смъртта

след груби офицерски грешки.

 

Остана пусто бойното поле,

в история квадратна се превърна.

Във стъпките на бързите коне

едно оръдие се преобърна.

 

Зрителите бяха във екстаз

и ръкопляскаха на чудната развръзка.

От гледката се ужасих и аз.

Нима смъртта овации разпръсква?

 

В кутията - омешани следи

и в черно-бяло истината тъне,

че утре ще прилича на преди,

е днешна непонятност на безсъние.

 

Аплаузно ръцете им горят,

а ноктите остреят за противник.

Играта се нарича просто - шах,

 а който ù се връзва е наивник.

© Валентин Йорданов Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??