ШАНДАРА - МАНДАРА
Леви – десни –
с панталони тесни…
Изток – запад –
сал киселец и лапад…
Ден и нощ –
животът - все по-лош…
Зима – лете –
криза ни насмете…
Вътре – вънка –
кесията не дрънка…
Бляк и вите –
топят ни се парите…
Горе – долу –
мизерия до голо…
Напред – назад –
мрак,студ и глад…
От пусто – в празно –
в чорбата няма мазно…
© Лиляна Благоева Андреева Все права защищены