* * *
ТУК ИМА... ЧЕРВЕНА ТОЧКА +18 ;)
Майката на шапката червена
и писнало от Вълка похотлив,
да "чука" щерката засмена
и всеки път да е щастлив...
И чудела се що да стори,
все тази мисъл мозъка и дращи,
с Вълчо как да се пребори,
обула щерката в железни гащи...
Пуснала я след това,
с кошничка при баба си да иде,
спокойно свиркала с уста,
че... "чукането" няма да го биде...
Денят превалял, веч се свечерило,
а шапчицата... още не се връща,
Предчувствие сърцето и присвило,
- О, мили боже! Где си дъще?!...
Тръгнала да търси из гората,
кръстосала най-гъстите дъбрави,
и... нещеш ли близо до реката,
към нея идвал, горският Бай Слави...
А на реката водоскоците блестящи
изпращали отлитащият ден...
- Видяли Слави, шапка със железни гащи?
- Не скъпа,
срещнах само...
Вълк със оксижен!... :)))))))))
* * *
© Валентин Желязков Все права защищены