Докосвам те... Долавям топъл лед.
По пръстите ми бавно се стопяваш
като един несъществуващ миг -
следа, която трудно да изтрия.
Докосвам те... Долавям жежка хлад.
Като мираж във тебе да притихна.
По устните ми - с вкус на шоколад
оставаш... най-желаната наслада.
Докосвам те... Долавям трепет див.
По тялото ти - сянка, се приплъзвам.
А съм следа от твоя мъжки свят,
която ти от себе си не ще изтръгнеш.
Докосвам те... Невидим и смутен
във мен се спотаяваш, безнадежден.
И зная, че ще дойде ден...
А аз по тебе ще остана - шепа нежност...
© Нели Все права защищены