ШЕПИЧКА ЛЮБОВ
… със цялото смирение и кротост, с които още дишам на света,
присядам на дивана в поза лотос – и книжица начевам да чета,
додеяло ми е от кама сутри! – в които да съм палаво момче,
и все по-безпощадно всяка сутрин през мене кротко Времето тече,
наясно съм, че няма да ме има – епохи, ери! – низ от векове,
че утре и несръчната ми рима в безмълвните пространства ще снове,
мъдрец ли бях? – или във мен глупакът във стихчета направо се оля? –
и дяволите в Ада ли ме чакат? – или ще хлътна в Райските поля.
И Господ през пространствата незрими не ми изрече своя Благослов.
Но аз за всичко, дето предстои ми, ще му протегна шепичка Любов!
11 ноемврий 2023 г.
гр. Варна, 12, 40 ч.
© Валери Станков Все права защищены