Слънцето - тава бакър
мъчи се да върне Лятото,
на плажа тих, последният чадър
гледа към морето запустяло.
Една вълна се плисва и шепти
спомени за бурни нощи,
изчезват и последните следи,
оставени от стъпки боси.
Дъх на водорасли и рибарски лодки,
кей преборил бури, ветрове,
далечен припев, нежни нотки
пристига есента с палитра цветове.
Варна, 2016
Гавраил
© Гавраил Йосифов Все права защищены