Широко затворени очи
Веднъж когато затвориш очи
започнаш по-ясно да виждаш.
И всякаш не искаш да прогледнеш
нали? Но това е някак неизбежно.
Искам да вярвам в горския елф,
искам и с драконите да играя,
но уви, когато отворя очи
в миг се всичко изпарява.
Светът ми скучен, някак сив
минава неусетно покрай мен.
Аз избягвам го и си мечтая
за цветове, простор и шир.
Когато на теб ти стане трудно
и започне много да тежи
запомни едно - гледай ти
през широко затворени очи.
© Радка Йорданова Все права защищены