Гледам старите муцуни.
Все едни и същи от години.
Прости кат' кратуни,
а коват закони.
Гледам ги в очите,
пак ми свалят звездите.
Грачат като врани,
все юнаци, все отбрани
и възкръстват стари рани
от пирони заковани.
Не им вярвам! Не са нужни!
Но се пълнят пусти урни.
С имена познати.
И потичат черни дати.
Шият ни съдбата!
© Василка Ябанджиева Все права защищены