Шофьор да си
на днешно време,
не се ядосвай
хич да нЕ ти дреме!
С мерак си карай
ти Сафрана,
да Не ти пука,
че гумата му е съдрана!
На другите
не се ядосвай,
не псувай
и не ги пустосвай!
За знаците по пътя си
внимавай!
Ченгетата с усмивка поздравявай!
Във дупките
не влизай без причина!
Той, кметът ще ги поправи...
догодина!
Данъци и застраховки
не забравяй!
Не хитрувай,
с държавата не се е....й (задявай)
И с алкохола
умната, човече,
че травми
има много вече!
А таксата за алкохолна проба
като нищо
ти изпразва джоба!
И тъй,
без книжка ще останеш,
и Господа
за шушляка ще хванеш!
© Валка Все права защищены
Де да можеше обаче човек и да не се ядосва - при тия задръствания!
Поздрави, Валка! Чудесно стихотворение!